Προορισμοί

Πατήστε για να δείτε τις υπόλοιπες εικόνες.

Τσαγκαράδα / Μήνας του  μέλιτος… στον παράδεισο!

Μόλις κατεβήκατε τα σκαλιά της εκκλησίας. Ώρα για το μήνα του μέλιτος! Τι θα λέγατε λοιπόν να ταξιδέψετε μέχρις έναν αληθινά παραδεισένιο τόπο; Μην ανησυχείτε ότι θα πρέπει να ταξιδέψετε πολύ. Μόνο μέχρι την Τσαγκαράδα Πηλίου!

Της Μαριέτας Φαφούτη 

Τοξωτά γεφύρια, ρεματιές με τρεχούμενα νερά, γραφικοί όρμοι, παραδοσιακά καλντερίμια, μαγευτικά δάση και καταπληκτικές θάλασσες! Αυτές είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που αντικρίζει κάθε επισκέπτης μόλις βρεθεί στην Τσαγκαράδα, στο Πήλιο. Εικόνες τόσης ομορφιάς που φαίνεται απίστευτο να συγκεντρώθηκε όλη μαζί σε ένα μέρος! Αποφασίζοντας ένα ζευγάρι να απολαύσει το μήνα του μέλιτος στο συγκεκριμένο προορισμό, ξέρει από την πρώτη στιγμή ότι θα ζήσει πρωτόγνωρες αισθητικές εμπειρίες. Εκεί βλέπετε συναντιέται η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας με εκείνη της γαλήνης και της ευτυχίας. Τι δεν πρέπει να χάσετε όμως όταν βρεθείτε σε αυτό το μικρό παράδεισο;

Καταρχάς πάρτε μαζί σας τα πιο άνετα παπούτσια σας γιατί η Τσαγκαράδα είναι ο ιδανικός προορισμός για ατελείωτες βόλτες. Ακολουθήστε το πρώτο μονοπάτι ή καλντερίμι που θα βρείτε και να είστε σίγουροι πως θα σας οδηγήσει σε ευχάριστες εκπλήξεις. Απόκρημνες ράχες, βαθιά φαράγγια, άγρια δάση και θέα που όμοιά της δεν έχετε ξαναδεί, θα σας περιμένουν στο τέλος κάθε διαδρομής. Επισκεφτείτε την πλατεία της Αγίας Παρασκευής και νιώστε «μικροί» κάτω από τον πάνω από 1.000 ετών πλάτανο, διαμέτρου 14 μέτρων! Πιείτε εκεί τον καφέ σας και αισθανθείτε την αύρα όλων αυτών των στιγμών που έζησαν άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια κάτω από την ίδια σκιά. Ενώ κάπου εκεί κοντά θα βρείτε να απολαύσετε παραδοσιακές νοστιμιές όπου το σπετζοφάι και η φασολάδα έχουν την τιμητική τους. Βρεθείτε μετά στην πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών και νιώστε παιδιά πίνοντας νερό από τις τέσσερις βρύσες. Όσο για τις εκκλησίες… δεν έχετε παρά να βρεθείτε στης Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Ταξιάρχη και του Αγίου Στεφάνου. Αν μάλιστα έχετε χρόνο, περάστε και από το Κρυφό Σχολειό και το εκκλησάκι της Παναγίας της Μεγαλομάτας, που βρίσκεται μέσα σε βράχο. Όμως η Τσαγκαράδα φημίζεται και για τις μαγευτικές της παραλίες. Σας λένε κάτι τα ονόματα Μυλοπόταμος, Φακίστρα, Καραβοστασιά και Νταμούχαρη; Πρόκειται για ακρογιαλιές μοναδικής ομορφιάς με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις εξωτικές παραλίες των νησιών.

Είδατε λοιπόν πόσο κοντά στον παράδεισο βρίσκεστε; Δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την Τσαγκαράδα και να ζήσετε το δικό σας μήνα του μέλιτος. Ή μάλλον, το δικό σας μήνα στον αληθινό παράδεισο!